09:46 / 09.11.2023 Здоровье

Міноборони України створило Департамент охорони здоров’я

Фото: Оксана Сухорукова/t.me/ministry_of_defense_ua

Міністерство оборони України створило Департамент охорони здоров’я, який очолила Оксана Сухорукова. Про це йдеться у заяві Міністерства.

Вчора, 8 листопада, заступниця міністра оборони Наталія Калмикова представила главу новоствореного Департаменту охорони здоров’я у Міністерстві.

Оксана Сухорукова, колишня волонтерка та співробітниця Міністерства охорони здоров'я з досвідом впровадження медичної реформи, була обрана на цю посаду.

"Оксана Сухорукова відповідатиме за побудову політик у всьому, що стосується системи охорони здоров’я в Збройних силах України. Ми лише на початку цього шляху і дуже розраховуємо, що професійна спільнота із великим досвідом буде для нас дороговказом і підтримкою", - зазначила Калмикова.

Нині Департамент охорони здоров’я Міноборони на шляху формування, а основне завдання Сухорукової - швидкий і системний запуск роботи.

Що відомо про Сухорукову

Починаючи з 2014 року, Оксана Сухорукова є співзасновницею благодійного фонду "Свої", який зосереджується на підтримці військовослужбовців у справах гуманітарної допомоги.

У період від 2018 до 2020 року вона була директором директорату медичних послуг у Міністерстві охорони здоров'я та брала активну участь у запуску медичної реформи.

У 2021-2022 роках вона працювала на посаді директора департаменту моніторингу в Національній службі здоров'я України.

Підготував: Сергій Дага