06:55 / 19.10.2023 Здоровье

Новий штам Covid-19 швидко шириться Америкою

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Варіант EG.5 активно поширюється в Сполучених Штатах і швидше передається, ніж інші штами. Представник охорони здоров’я США каже, що оновлені вакцини забезпечать захист від цього різновиду вірусу. Про це пише видання DW.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у середу, 18 жовтня, класифікувала новий штам COVID-19 як "варіант, що становить інтерес".

Варіант EG.5 швидко поширюється в Сполучених Штатах, охоплюючи понад 17% випадків. Його також виявили в Китаї, Південній Кореї, Японії та Канаді.

У ВООЗ оцінили ризики нового варіанту COVID-19.

У сукупності наявні докази не свідчать про те, що EG.5 має додаткові ризики для здоров’я населення порівняно з іншими варіаціями Omicron, які зараз циркулюють.

Марія Ван Керкхове, технічна керівниця ВООЗ з питань COVID-19, сказала, що хоча EG.5 підвищив рівень передавання, інфекції не були важчими, ніж інші варіанти Omicron.

Медики кажуть, що оновлені вакцини, оприлюднені в кінці вересня цього року, забезпечать захист від цього варіанту.

BAGNET нагадує, у вересні цього року Європейська комісія схвалила третю версію вакцини проти COVID-19, розроблені компаніями BioNTech і Pfizer. Препарат підходить для дорослих і дітей віком від 6 місяців. Його дозволило використовувати Європейське агентство з лікарських засобів.

Підготував: Сергій Дага