20:07 / 17.08.2023 Здоровье

Реагуючи на небезпечні виклики, волонтери з агенції ZDOROVI регулярно надають необхідну медичну допомогу лікарням Луганщини

Мешканці українського Донбасу вже десятий рік витримують жорстокі виклики військової агресії росіян.

Люди, що були змушені рятувати життя, тікаючи з окупованих територій, фактично десять років не мають можливості повернутись у власні домівки, повідомляє Lenta.UA.

«Медична система регіону постійно знаходиться під нищівним впливом війни, тому наша команда прикладає чималі зусилля, щоб допомогти лікарям у забезпеченні потреб пацієнтів. Ми співпрацюємо з військовою адміністрацією для організації безпечної доставки медичних вантажів та оперативно реагуємо на запити від лікарень Луганщини», - розповіла засновниця Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталія Тулінова.

Команда Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI передали медичний вантаж на Луганщину. Лікарні Станично-Луганської селищної територіальної громади отримали ліки та вироби медичного призначення для медичних закладів, які приймають вимушених переселенців з окупованих територій. Доставка гуманітарної допомоги в Луганську область є однією з найскладніших задач для логістичного центру ZDOROVI, однак команда агенції регулярно забезпечує запити лікарень регіону необхідною допомогою.

Нагадаємо, що з початку широкомасштабного вторгнення російський військ в Україну команда Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI виконала 1835 запитів на допомогу від 945 медичних закладів з різних областей Україні, в тому числі прифронтових і деокупованих територій та зони бойових дій. Загальний обʼєм переданих медичних вантажів на цей момент склав 1007 тон.  

Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається завдяки співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – MedShare, Embrace, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, USAID, PHILIPS та інші благодійні фонди та організації.