14:50 / 10.08.2023 Здоровье

Верховна Рада ухвалила закон щодо функціонування в Україні телемедицини

Фото: Pexels

Верховна Рада України ухвалила закон, що стосується функціонування в Україні телемедицини, тобто надання або використання послуг охорони здоров'я без обмеження у відстані. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

За підтримки 311 народних депутатів був прийнятий законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування телемедицини".

Як відомо з пояснювальної записки, існуюча модель розвитку телемедицини в Україні не відповідає сучасним потребам. Пандемія COVID-19 та повномасштабна війна сприяли активному її активному розвитку.

Наразі заклади первинної медичної допомоги мають приблизно 4 тис. мобільних телемедичних апаратно-діагностичних комплексів. У регіонах почали діяти регіональні центри телемедицини. Також впроваджено системи телеконсультацій для конкретних напрямків та з метою надання невідкладної медичної допомоги.

"Для розв’язання вказаних проблем і формування стратегічного підходу до розвитку телемедицини в Україні, розширення та оновлення термінологічного словника, виникла необхідність  розроблення проєкту Закону", - йдеться у записці.

BAGNET нагадує, у Україну прибули 240 000 доз оральної вакцини від поліомієліту, яку надав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Підготував: Сергій Дага