13:24 / 02.08.2023 Здоровье

Після атаки за допомогою HIMARS до Скадовської лікарні привезли поранених окупантів

Після ударів HIMARS на острові Джарилгач окупанти заборонили в Скадовську (Херсонська область) говорити про свої втрати і проводять ротацію лікарів з рф.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

«Після нещодавніх прильотів високомобільних артилерійських ракетних систем M142 HIMARS по ворожих підрозділах на острові Джарилгач на Херсонщині російські окупанти привезли до Скадовської центральної міської лікарні біля 65 своїх поранених військових. Частина з них успішно померла на операційних столах», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, говорити про втрати серед окупаційних військ місцевим суворо заборонили. Тим, хто не виконає цей наказ, погрожують розправою. Московити погрожують терором навіть членам родин «порушників».

У лікарні Скадовська окупанти приступили до ротації своїх лікарів, які приїхали сюди працювати вахтовим методом з російської Кабардино-Балкарії. Саме представники цієї республіки, фактично, керують окупаційною адміністрацією Скадовська – зокрема, Залім Кашіроков.

У ЦЖР додали, що у Скадовському та Херсонському районах триває ротація самих окупаційних військ рф. Більш «досвідчених» відправили воювати до Запорізької области. На місцевих блокпостах зараз переважно стоять 18-20-річні російські військові, а до Олешок завезли велику кількість зеків, які переважно грабують цивільних.

Як повідомляється, Скадовська центральна міська лікарня продовжує працювати настільки, наскільки це можливо. Після закриття загарбниками лікарень у Каховці, Новій Каховці і Олешках, саме до Скадовська змушені їздити за медичною допомогою хворі з цих міст і районів.