17:51 / 01.08.2023 Здоровье

Дорогою із СІЗО до лікарні помер відомий авантурник Ігор Мізрах

У столичному СІЗО помер Ігор Мізрах, якого зокрема обвинувачували у рейдерстві Хорольського заводу дитячого харчування. Про це УНН повідомляє з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Обставини та причини смерті Мізраха наразі не відомі.

Однак, як повідомив співрозмовник агентства, Мізрах помер дорогою до лікарні.

25 травня 2023 року суд обрав Мізраху запобіжний захід - арешт. З того часу він перебував у СІЗО.

Мізраха підозрювали у незаконних махінаціях - захопленні Хорольського заводу дитячого харчування. Це підприємство – єдине в Україні виробляє сухі молочні суміші для немовлят перших днів життя. Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції встановив – в рейдерському захопленні підприємства брала участь ціла група з силовим блоком, юристами та бухгалтерами. На чолі, за даними слідства, стояв Ігор Мізрах.

У поле зору правоохоронців Мізрах попадав і раніше - у 2019 році він фігурував у справі продажу посад в Укроборонпромі.

Ігор Мізрах – піарник і політтехнолог, шеф-редактор політичних журналів «Рейтинг» та «Persona.ТОР». Власник медіа-холдингу «Медіа холдинг політика», виконавець пісень у стилі «блатняк» (т. зв. російський шансон), один з фігурантів кримінальної справи «Шахраї з Банкової» щодо хабаря працівнику Офісу президента.

Був власником медіахолдингу Orange-Sky.eu та одним із керівників (інший — вінницький журналіст Тарас Чорноіван) сервісу пакетного поширення інформації, gipoteza.top. Ці «сміттєві» мережі включають сотні сайтів-клонів, що пропонують платні послуги тиражування матеріалів на численних підконтрольних вебсайтах, зокрема «клонах».