09:51 / 23.07.2023 Здоровье

Хвилі допомоги не вщухають: ZDOROVI передали медичні меблі на Одещину

Лікарні регіону працюють у важких умовах постійних атак, тож своєчасна допомога міжнародних донорів збільшує ефективність роботи лікарів та медичного персоналу.

Обстріли південних областей, що посилилися, тільки зміцнили благодійну діяльність гуманітарного агентства ZDOROVI з підтримки медичної галузі України. Так, нещодавно багатопрофільна лікарня смт Доброслав Одеської області отримала одну з найбільш затребуваних (на 79% — за даними опитування «Барометр») категорій медичних товарів — спеціалізованих меблів.

Команда Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI спільно з благодійним фондом Nova Ukraine передали цінне обладнання та медичні меблі до Одеської області.

У результаті Доброславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування отримала:

  • апарат ЕКГ Mortara,
  • апарат ШВЛ Philips V 200,
  • лабораторний інкубатор
  • лампу процедурну,
  • підігрівач ковдр/розчинів,
  • електричний витяг для пацієнта,
  • стіл оглядовий,
  • слінг для витягу для пацієнта.

Засновниця Національного агентства гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталія Тулінова нагадала, що нещодавно організація набула статусу критично важливої для інфраструктури країни, такої, яка впливає на якість життя українців та економіку у воєнний час.

Цей статус було затверджено, оскільки фокус команди ZDOROVI спрямований на швидке реагування на запити від медичних закладів.

«На жаль, ворог збільшив обстріли південних областей і продовжує руйнувати критично важливу інфраструктуру, зокрема медичну. Ми зосереджуємо зусилля команди на забезпеченні потреб лікарень не лише медикаментами, а й вартісним обладнанням та меблями, необхідними для повноцінного функціонування реанімаційних та хірургічних відділень. У багатьох регіонах лікарні працюють у важких умовах постійних атак, тому своєчасна допомога міжнародних донорів збільшує ефективність роботи лікарів та медичного персоналу», – наголосила Наталія Тулінова.

Вона висловила подяку колегам із МОЗ за визнання результатів роботи агентства ZDOROVI.

«Насправді, за будь-яким статусом завжди стоїть щоденна копітка праця людей, які мають свій особистий вплив на гігантський механізм протистояння ворогові на всіх рівнях. Тому продовжуємо рухатися вперед та відстоювати свої цінності у нашій національній визвольній боротьбі», — резюмувала засновниця агентства ZDOROVI.

Масштабна гуманітарна робота агентства відбувається завдяки співпраці з міжнародними партнерами, серед яких Міжнародний фонд «Відродження», RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, USAID, PHILIPS та інші благодійні фонди та організації.