12:56 / 20.05.2022 Здоровье

Перша міжнародна фармкомпанія йде з росії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Американська фармкомпанія Bristol-Myers Squibb (BMS) - одна з найбільших у росі- передає свій бізнес у рф своєму партнеру у Східній Європі, швейцарській Swixx BioPharma. Про це повідомляє Vademecum із посиланням на джерела.

Компанія також закриє до кінця червня 2022 всі клінічні дослідження, які спонсорує в росії. Також зробили й інші міжнародні компанії - Novartis, Pfizer, Sanofi.

BMS - перша міжнародна фармкомпанія, яка залишає росію. Раніше великі представники промисловості лише заявляли про обмеження своєї діяльності в рф.

Bristol-Myers Squibb - одна з найбільших світових фармкомпаній. Вона спеціалізується на розробці ліків на лікування онкологічних, ендокринних, інфекційних та інших захворювань.

Серед її відомих продуктів – протипухлинні препарати "Опдиво" (ніволумаб) та "Ервой" (іпілімумаб). Ніволумаб став четвертим препаратом за обсягом держзакупівель у росії у 2021 році

BMS випускає й інші препарати для лікування ракових захворювань - дазатініб (спрайсел), елотузумаб (емплісіті), паклітаксел + альбумін (абраксан), леналідомід (ревлімід), помалідомід (імновід) і азацитидін (вайдаза). Також компанія постачає абатацепт (оренсія) від ревматоїдного артриту.

BAGNET нагадує, що Mcdonald's остаточно йде з ринку росії.

Підготував: Сергій Дага