12:15 / 29.06.2021 Здоровье

Ректор НМУ Юрій Кучин: аби Україна отримала нових лікарів в умовах COVID-19 ми запровадили інновації

Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця  в 2021 році випустив більше півтори тисячі лікарів, серед яких іноземці. Останні два роки стали викликом для медичної освіти і  найбільшим  випробування в цьому був швидкий перехід  на дистанційне навчання в період пандемії.  Однак спільними зусіллями влади, викладачів та студентів, учбовий процес не лише не зупинився, а й  навіть допоміг виступити одним фронтом на боротьбу з пандемією, стверджує керівництво університету.

«Дуже швидко студенти НМУ стали дорослими в прямому і переносному  сенсі, так як COVID-19 не дав можливості на роздуми та вагання, тому студенти стали на порятунок життів українців поруч зі своїми викладачами.  А ще,  завдяки використанню сучасних цифрових технологій,  НМУ забезпечив  безпечні умови навчання для здоров'я студентів і викладачів. Що дуже важливо» - зазначає ректор НМУ Юрій Кучин. 

Привітати випускників прийшли Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, академік, президент Національної академії наук України Віталій Цимбалюк, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова комітету охорони здоров’я (2014-2019 р.р) Ольга Богомолець, директор Центру серця ім. Миколи Амосова, – Василь Лазоришинець.

В 2021 році

«Від 180-річної дати заснування Університету це 177 випуск лікарів, але цього року вперше дипломи отримало 235 лікарів та провізорів з 36 країн світу» - відмічає ректор НМУ ім. О.О. Богомольця Юрій Кучин. За його словами задля забезпечення нормального і безперервного учбового процесу була розроблена нова он-лайн платформа для дистанційного навчання, створені лабораторія практичних навичок та  університетська клініка, куди студенти приходили для здобуття практичних навичок

За 180 річну історію НМУ з її стін вийшло багато фахівців світового рівня, серед яких були навіть  Нобелівські лауреати. Серед тих, хто прийшов в 2021 році привітати студентів та вручити дипломи – нинішній Міністр охорони здоров’я України – Віктор Ляшко, теж в минулому випускник НМУ.

«2003 рік. Я отримав свій диплом в стінах цього університету. Це університет, який дав мені все, що я маю на сьогодні: гідність, відвертість, відкритість. Я не боюсь говорити правду якою б вона не була» - зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, - подякувавши новим лікарям за їх громадянську позицію: «Я дуже вдячний і університету і студентам, які пліч-о-пліч разом із викладачами стали на захист українських громадян у боротьбі з COVID-19».

Голова комітету з охорони здоров’я Михайло Радуцький, вітаючи випускників зазначив, що ось вже два роки лікарі відстоюють життя кожного українця на передовій боротьби з  COVID-19. В НМУ завжди освіта була однією з найкращих, тому вважає, що країна отримала дуже велику допомогу в сенсі нових кадрів. Також очільник Комітету зазначив, що в пріоритетах влади  забезпечення медиків необхідним задля надання високотехнологічної допомоги і підвищення заробітних плат, не нижче 24 000 гривень.