19:23 / 08.07.2019 Экономика

У Києві відзначили ТОП-20 компаній, які впроваджують кращі корпоративно-соціальні практики в Україні

Як повідомляють ЗМІ, 4 липня у Києві відзначили ТОП-20 компаній, які впроваджують кращі корпоративні соціальні практики в Україні

Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) у компаніях на Заході уже давно стала загально прийнятим явищем, проте в Україні роботодавців, які рівняються на світові стандарти, не так багато  У зв’язку з цим видавнича група “Картель” створила список з 20 найбільш відповідальних компаній в нашій країні та представила їх широкому загалу.

“Дуже важко перерахувати ті добрі справи, які роблять ці компанії, працюючи в Україні. Нам здалося, що країна має знати своїх героїв, які не лише заробляють у цій країні, а й, насамперед, діляться. Це ті компанії, які розуміють, що вони повинні вкладати у майбутнє. І серед них ми виділили п’ятірку з найцікавішими програмами, які сьогодні презентували результати того, як вони працюють на майбутнє нашої країни”, - говорить шеф-редактор видавничої групи “Картель” Віталій Пирович.

У двадцятку кращих соціально-відповідальних представників бізнесу потрапили найбільші компанії з абсолютно різних сфер, наприклад:  “ДТЕК”, “Київстар”, “Метінвест”, “Нестле”, WOG, оператор державних лотерей “М.С.Л.” та інші. Під час відбору враховувався не тільки розмір інвестицій, але й цікавість, оригінальність і важливість проектів для громадськості загалом.

У п’ятірку найцікавіших програм потрапив і лідер українського лотерейного ринку - компанія “М.С.Л.”. На меті лотерейного оператора - розвиток спорту, культури та інфраструктури в Україні. При цьому директор з маркетингу компанії наголосив, що кожен, хто купує лотерейний квиток, вкладає гроші у розвиток країни, після чого одразу продемонстрував результат у своїй презентації.

“Ми вже протягом багатьох років послідовно намагаємося впроваджувати найкращі європейські та світові лотерейні КСВ-практики в Україні. У державному бюджеті не вистачає коштів для реалізації соціальних проектів, саме тому на допомогу приходять лотереї”, - зазначив директор з маркетингу оператора державних лотерей “М.С.Л.” Павло Вайсеро.

На рахунку компанії – підтримка Національного олімпійського комітету, Федерації футболу Києва, дитячих спортивних шкіл, допомога різноманітним благодійним організаціям, Збройним силам України тощо. Один з прикладів успішних КСВ-кейсів – будівництво та розвиток за кошти компанії палацу зимових видів спорту “Льодограй”  у невеликому місті Богуслав, що на Київщині. Проект обійшовся у 3 мільйони доларів США, крім того, лотерейний оператор зобов’язався фінансово підтримувати центр протягом 10 років. У компанії зазначають, що “Льодограй”  назавжди змінив життя населення всього міста, адже він відкрив безліч можливостей для розвитку як для дітей-спортсменів, так і для інфраструктури Богуслава загалом.

Організатори ТОП-20 наголошують, що в Україні компанії, які приділяють увагу корпоративній соціальній відповідальності, мають чималу перевагу в очах користувачів їх послуг і це підтверджують відкриті дослідження. Це вже не просто модний бізнес-тренд, а необхідний атрибут компанії, якщо вона хоче залишатися актуальною для нових поколінь.