12:18 / 08.06.2015 Экономика

Екс-голова "Укравтодору", який не був притягнутий до відповідалності за корупцію, продовжує збагачуватись там же

Комунальне автотранспортне підприємство №273904 уклало угоду з ТОВ "СБМУ "Підряд" на постачання асфальтобетонних сумішей на суму 41,32 мільйона гривень.

Тендер відбувся 22 травня, повідомляють "Наші гроші" з посланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено 5 типів сумішей, у вартість входить доставка по Києву.

За даними "Наших грошей" власниками СБМУ "Підряд" наразі є Григорій Жабський, Тетяна Казнодій, Андрій Сороченко, Юлія Татарінова та Сергій Богатирьов.

До вересня минулого року співвласницею фірми була Ганна Скіценко – дочка екс-гендиректора "Київавтодору" й екс-депутата Київської міськради від "УДАРу" Володимира Жукова.

З 2002 по 2005 рік Жуков входив до складу власників фірми особисто. За останні сім років фірма виграла тендерів на 270,88 мільйона гривень.

Жуков звільнився з "Київавтодору" за власним бажанням з 16 березня.

На початку квітня депутат Київради від Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Вовченко заявив, що "голову "Київавтодору" звільнили по тихому", бо "корупціонер Жуков був депутатом від "УДАРУ"".

Також Вовченко заявив про зловживання на 7 мільйонів гривень.

Звільненню передувала перевірка "Київавтодору", що виявила завищення цін на закупівлі товарів. Зокрема, переплату у 4,5 мільйона гривень на солі, ще 2,4 мільйона гривень на пальному, а також можливу корупційну складову при наймі підрядників – при наявності 12 власних комунальних підприємств 95% робіт з поточного ремонту доріг виконувала компанія, близька до Жукова.

Новим керівником "Київавтодору" став Олександр Густєлєв.

Єдиним конкурентом "Підряду" на торгах було ТОВ "Будівельна компанія "Ескадор" з Одеси, власником якої є віргінський офшор "Лонгрідж Трейдінг Лімітед".