15:35 / 26.03.2014 Экономика

СП «Голография» предлагает эффективную автоматизированную систему сбора акцизных налогов (ДОКУМЕНТ)

Таким образом можно будет устранить последствия деятельности предыдущей власти и наладить стабильные поступления в бюджет

Трудовой коллектив Специализированного предприятия «Голография» обратился с открытым письмом к руководству страны с предложением – внедрить комплексную государственную централизованную автоматизированную систему контроля над оборотом алкогольных напитков и табачных изделий. Ниже – документ, предоставленный пресс-службой предприятия. 

Пану Яценюку А.П.

Прем’єр-міністру України

вул. М. Грушевського, 12/2,
м. Київ, 01008, Україна

 

Пану Яремі В.Г.

Першому віце-прем’єр-міністру України

вул. М. Грушевського, 12/2,
м. Київ, 01008, Україна

 

Пану Кубіву С.І.

Голові Національного Банку України

вул. Інститутська, 9
01601, м. Київ

Пану Білоусу І.О.

Першому заступнику Міністра доходів та зборів

04655, м. Київ-53, Львівська пл., 8

Вих. № 171/9                                                    березень «26», 2014 р.

Відкритий лист

трудового колективу національного виробника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Спеціалізованого підприємства «Голографія»

Висловлюємо Вам свою повагу та  щиро віримо і підтримуємо прагнення Уряду підвищити рівень життя  громадян.

Цим листом трудовий колектив нашого підприємства має на меті відкрито проінформувати про економічний  ефект від впровадження комплексної державної централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

При цьому, ми забезпечимо гарантійне обслуговування і супроводження діяльності цієї системи.

З запровадженням у 2003 році голографічного захисту (постанова Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2003 р. N 567) різко збільшились обсяги надходжень до бюджету від цього сектору економіки по статтях: акцизний збір,  податок   на   додану   вартість   та   податок   на прибуток (2004 рік – 6,8 млрд. грн., 2005 рік – 8,4 млрд. грн.).

Стрімкий розвиток комп’ютерних технологій обумовив необхідність зміни дизайну та удосконалення захисту акцизних марок, і у 2008 році було запроваджено нові акцизні марки (постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2008 р. N 179 та від 21 травня 2008 р. N 486).

Впровадження акцизних марок з удосконаленим захистом забезпечило те, що за рахунок детінізації цього сектору економіки вже в 2010 році зросла кількість виробництва алкогольної продукції на 46%, тютюнової продукції на 20%, що обумовило  збільшення доходів Державного бюджету  на 21%, що становить близько 9 мільярдів гривень щорічно.

Вважаємо, що дев’ятирічна (2003-2012 р.р.) плідна співпраця Державної податкової служби України, Міністерства фінансів України, Поліграфічного комбінату «Україна» з Національною академією наук України та створеним нею  спеціалізованим підприємством «Голографія» забезпечили ефективне наповнення Державного бюджету України, що дало змогу профінансувати багато державних програм та зумовило зростання економічних показників держави!

Проте, з приходом до влади Януковича В.Ф. та його команди було вжито ряд безпрецедентних заходів по знищенню цілого сектору економіки держави з метою виведення за кордон державних коштів у особливо великих розмірах і використання у невідомих цілях.

Зокрема, такими посадовцями, як Бродський М.Ю. та Колесніков Б. В.,  незважаючи на категоричну позицію Національної академії наук України про недопустимість відмови від голографічного захисту та відсутність у світі альтернативних систем захисту (лист від 27.12.2010 р. № 59/2748-1 додається), під надуманими гаслом «зниження навантаження на бізнес» було ініційовано скасування голографічного захисту документів та товарів в Україні ( постанова Кабінету Міністрів Україні від 9 лютого 2011 р. N 86).

Додаток 1.

З приходом в Уряд Арбузова С.Г. та призначенням на посаду директора Поліграфічного комбінату «Україна» Степанова М.В. була реалізована схема  виведення державних коштів за кордон через підставні фірми-посередники, тінізацію ринку підакцизних товарів, несплату акцизного податку та отримання надприбутків від контрабандної і контрафактної тютюнової та алкогольної продукції.

У квітні 2012 року заступником Міністра фінансів Шевченко Ю.І., заступником Голови Державної податкової служби Ігнатовим А.П. та директором державного Поліграфкомбінату «Україна» Степановим М.В. було забезпечено прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 р. № 308, якою було скасовано голографічний захист акцизної марки. 

Степановим М.В. в порушення ст. 226 Податкового кодексу України та постанови КМУ від 25.12.2010 р. № 1251 самостійно прийнято рішення та виготовлено на державному Поліграфкомбінаті «Україна» марки без голографічного захисту, що суперечило встановленому зразку. Зазначене дозволило виготовляти практично незахищену акцизну марку майже півтора роки, аж до вересня 2013 року, що спричинило багатомільярдні втрати бюджету – близько 9 мільярдів лише протягом 2012 – 2013 років.

Крім того, Степанов М.В. в порушення ст. ст. 6, 8, 9 Закону України «Про ціни і ціноутворення» та постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 р. № 1251 протягом 16 місяців виготовляв марки акцизного податку без зменшення їх ціни на вартість голографічного захисного елемента, що завдало додаткові втрати бюджету. Отримані таким чином кошти використовувались зовсім не на цілі, встановлені законодавством, що має ознаки нецільового використання бюджетних коштів. 

У вересні 2013 року, розуміючи відсутність у світі альтернативи голографічному захисту, про що Національна академія наук України повідомляла Уряд ще наприкінці 2010 року, запроваджено нові марки акцизного податку (постанова Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 р. № 474) вже з голографічним захисним елементом, однак низької якості і виробництва іноземної компанії «OpSec Security Group, Inc», на користь якої Степановим М.В. лише за період з червня по грудень 2013 року сплачено понад 14 мільйонів доларів США  державних коштів за голографічну плівку, і знову ж таки через фірму-посередника «Inte Graph Inc».

Офіційно повідомляємо, що інформація Степанова М.В. про недоцільність співпраці з національним виробником голографічного захисту у зв’язку з неврегульованими питаннями прав інтелектуальної власності на  зображення  акцизних марок не відповідає дійсності, а є лише невдалим прикриттям причини залучення Степановим М.В. іноземних компаній та виведення  державних коштів за кордон. Листом від 16 квітня 2013 року № 35-13 керівництво Міністерства доходів та зборів повідомлялось про безоплатну передачу державі всіх прав інтелектуальної власності.

Додаток 2

Вважаємо, що внаслідок цілеспрямованих системних дій попереднього Уряду та під надуманими і не реалізованими гаслами була зруйновна ціла галузь української промисловості з єдиною метою – виведення державних коштів за кордон.

Зазначене рішення дозволило Арбузову С.Г. та
Степанову М.В. через  державний Поліграфічний комбінат «Україна»  реалізувати схему  так званого «раю» для контрабандистів алкогольної і тютюнової продукції і забезпечено виведення державних коштів під закупівлі іноземних технологій та продуктів.

Завдяки діяльності цих осіб створена ситуація, за якої науково-технічні розробки та технології  визнаних світом українських вчених не знайшли свого визнання в Україні, українські фахівці підлягають звільненню, і це все в угоду сумнівним іноземним технологічним розробкам!

Офіційно підтверджуємо позицію Національної академії наук України, що на сьогодні  в світі відсутня альтернатива технології голографічного захисту документів та товарів!

Підтвердженням тому є також і те, що вже сьогодні  виробники бланків документів з спеціальними системами захисту рекомендують використовувати для захисту нотаріальних документів – напівпрозору дифракційну плівку гарячого тиснення, що є нічим іншим як голографічним захисним елементом.

Додаток 3.

Все той же керівник Поліграфкомбінату «Україна» Степанов М.В. в своєму листі  від 17.03.2014 р. № 01/618 на Міністра внутрішніх справ України  пропонує затвердження технічних описів документів із застосовуванням плівки з захисними голографічними елементами іноземного походження.

Додаток 4

Зважаючи на викладене в цьому листі, трудовий колектив
СП «Голографія» з відповідальністю заявляє, що Україна  не потребує жодних іноземних технологій, допомоги або консультацій, вартість яких значно перевищує українські розробки. Продукти, технологічні рішення, розроблені та запроваджені українськими вченими, науковцями та інженерами, перевищують світові аналоги. Україна володіє власним науково-промисловим  комплексом в сфері виробництва систем захисту товарів та документів, ідентифікаційних документів та інформаційних систем, якого не має жодна країна світу.

Офіційно повідомляємо, що ми маємо всі необхідні матеріали для невідкладного початку виготовлення якісних захисних продуктів для марок акцизного податку та створення ефективної електронної системи адміністрування податку, а також нашу готовність безкоштовно надати державі відповідні технології без залучення будь-якої міжнародної допомоги та коштів. Ми гарантуємо задоволення всіх потреб  держави у голографічному захисті марок акцизного податку із збереженням  найнижчого рівня цін.

Стовно впровадження в Україні  так названих «електронних марок» акцизного податку просимо звернути увагу, що у світі цю технологію ніде не використовують, так як вона запатентована на ім’я одного із самих великих виробників тютюнової продукції (http://h.ua/story/379693/): це нонсенс, що виробники тютюнової продукції  будуть надавати технології контролю за сплатою ними податків.

Просимо розглянути пропозицію національного виробника та ініціювати створення урядової робочої групи (комісії), яка відвідає виробничі площі підприємства і пересвідчиться у  повній нашій готовності до виготовлення  державного замовлення і безглуздості залучення іноземних виробників.

Просимо забезпечити відкритість, прозорість рішень  податкової служби та Уряду з цих питань та провести конкурентну процедури закупівлі -  відкриті торги.   

Сподіваємось, що  наша пропозиція  буде взята до уваги.

Додатки:

● Додаток 1. Копія листа Національної академії наук України від 27.12.2010 р. № 59/2748-1  на 2 арк.

●  Додаток 2.  Копія листа про безкоштовну передачу державі всіх прав інтелектуальної власності на 1 арк.

● Додаток 3.  Проект рішення Уряду про застосовування голографічного захисту на 1 арк.

● Додаток 4. Копія листа Поліграфкомбінату «Україна» від 17.03.2014 р. № 01/618  на 2 арк.

З повагою,

 

Трудовий колектив