23:15 / 15.04.2024 Экономика

Не дивлячись на війну, українці будуть платити за доставку газу

Попри війну, українці мають здійснювати комунальні платежі. Зокрема, побутові споживачі мають платити за газ та його доставку. Нещодавно у соцмережах поширювався фейк про нібито про відміну плати за транспортування газу для окремих категорій громадян, пише «Газправда».

У фейковому відео, яке поширювали у мережі йшлося про те, що плату з доставку газу скасували для пенсіонерів, людей з інвалідністю, сімей військових, багатодітних і навіть безробітних. Це нібито передбачає новий закон.

У відео людей закликають «оформити відмову» від оплати доставки газу, залишивши заявку «на спеціально створеному сайті» за посиланням в Telegram.

«Це – фейк. По-перше, це помітно по граматичних, фактичних помилках і підробленому акаунту. По-друге, озвученого закону немає. По-третє, так шахраї збирають ваші особисті дані. Тож, повіривши в такі фейки, ви не лише не отримаєте бажаного скасування плати за доставку, але й ризикуєте стати жертвою зламу соцмереж чи викрадення даних банківських карток», – йдеться у повідомленні.

Підготувала: Ніна Петрович