20:50 / 11.03.2024 Экономика

На державних шахтах збільшено видобуток вугілля

У січні обсяги видобутку вугілля в Україні становили понад 178 тисяч тонн на місяць, а у лютому відповідний показник перевищив 194 тисячі тонн, повідомили у Міністерстві енергетики.

"Якщо на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року обсяг видобутку становив 173 тисячі тонн на місяць та тривалий час він стабільно зменшувався, то вже наприкінці 2023 року вугільники змогли відновити й перевищити довоєнні показники", — мовиться у повідомленні.

Як зазначається, зростання видобутку вугілля на держпідприємствах дало змогу збільшити й обсяги твердого палива на складах енергопідприємств.

"Зокрема, на кінець лютого на складах ТЕС та ТЕЦ було накопичено понад один мільйон тонн вугілля, що на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом", — вказали у відомстві.

Фахівці також наголосили, що на досягнутому зупинятися не планують.

"В перспективі — подальше зростання обсягів видобутку. Для цього, зокрема нещодавно на одній із шахт Донецької області, ввели в експлуатацію лаву з видобутку вугілля, що розташовується за 7 кілометрів від лінії фронту", — додали у Міненерго.

Підготувала: Ніна Петрович