16:31 / 20.01.2024 Экономика

Естонія виділятиме Україні щороку по 14 млн євро на розвиток

Фото: Pexels.com

Уряд Естонії визначив, що щорічно буде виділятися 14 млн євро на допомогу Україні. Про це у коментарі національному мовнику ERR повідомила віцеканцлерка МЗС Естонії Марійн Ратник.

Ця сума буде спрямована на три основні напрямки:

  • 12,8 млн євро на підтримку Естонського центру співпраці з метою розвитку (ESTDEV), який займається реалізацією проектів у сфері розвитку в Україні.
  • 1 млн євро на гуманітарну допомогу Україні, яка спрямована на допомогу постраждалим від війни.
  • 200 000 євро на підтримку співпраці естонського бізнесу з Україною.

Ця допомога буде надаватися відповідно до довгострокової стратегії Естонії у сфері співробітництва з метою розвитку, а також принципів та плану дій щодо відновлення України.

Уряд Естонії також уточнив, що кошти, що виділяються Естонією, можуть бути найбільш корисними у таких сферах:

  • Відновлення інфраструктури, яка була пошкоджена внаслідок війни.
  • Розвиток освіти та охорони здоров'я.
  • Підтримка малого та середнього бізнесу.

Ця допомога є важливим сигналом підтримки України з боку Естонії. Вона допоможе Україні відновитися після війни та зміцнити свою економіку.

"Це ті сектори, (з проблемами у яких) ми самі стикалися у минулому, оскільки самі виходили з того ж суспільства, з якого намагається видертися Україна: реформа системи освіти, розвиток системи охорони здоров'я, цифрові та кібернетичні рішення", — сказала урядовиця.

Раніше BAGNET повідомляв, що влада Естонії на планує видавати українських чоловіків призовного віку, що легально перебувають на її території.

Підготував: Сергій Дага