13:34 / 11.12.2023 Экономика

Через дефіцит пороху в світі подорожчає вогнепальна зброя і набої

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Американська компанія Vista Outdoor, яка володіє компаніями з виробництва вогнепальної зброї, зповідомила, що найближчим часом у світі виникне дефіцит пороху, через що будуть підвищені ціни на вогнепальну зброю. Лист-заяву віце-президента компанії з продажів Бретта Нельсона наводить видання Newsweek.

"Через події у світі наші постачальники повідомили нас про безпрцедентний попит і очікувану нестачу пороху у світі", – йдеться у листі.

Через це зростуть ціни:

  • на дробовики та гвинтівки - на 1-7%;
  • ручні пістолети - на 1-5%,
  • патрони - на 1-7%.

Нові ціни діятимуть після 1 січня 2024 року. Йдеться, зокрема, про продукцію Remington, CCI, Alliant Powder, Federal, Bushnell, SEVI-Shot та Speer.

Як зазначає Newsweek, ціни на боєприпаси почали зростати ще з 2020 року, оскільки через пандемію COVID-19 було порушено ланцюжок поставок. У 2022 році країни зіткнулися з нестачею боєприпасів через війну в Україні.

Vista Outdoor - власник майже 40 брендів товарів для спорту, активного відпочинку та стрільби. У березні 2022 року компанія відправила Україні 1 млн набоїв. Тоді представник її дочірньої структури Federal Ammunition говорив про "хронічний брак боєприпасів".

Раніше BAGNET повідомляв, що у березні повідомлялося, що Євросоюз зіткнувся з труднощами у постачанні боєприпасів Україні через дефіцит вибухових речовин - пороху, пластичних вибухових речовин і тротилу.

Підготував: Сергій Дага