12:56 / 22.11.2023 Экономика

Словаччина заявила про готовність продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Словаччина заявила про готовність продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо Єврокомісія (ЄК) не знайде відповідного способу впоратися з надлишком українського зерна в Європі.

Про це заявив міністр сільського господарства та сільського розвитку Ріхард Такач після засідання Ради сільського господарства та рибальства в Брюсселі, пише видання TASR.

Такач також сказав, що перед зустріччю він спілкувався з віцепрезидентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем, єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським. В ході свого першого робочого візиту до Брюсселя Такач провів переговори зі своїми колегами з країн Вишеградської четвірки (V4) (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччини) та Австрії.

Словацький міністр уточнив, що тема імпорту українського зерна в ЄС звучала на всіх зустрічах. Це питання не було предметом офіційних переговорів, але всі обговорювали його під час індивідуальних зустрічей, додав він. За словами Такача, це велика проблема з точки зору Словаччини, яка в іншому підтримує транспортування українського зерна через транзитні коридори до третіх країн.

Підготував: Сергій Дага