11:59 / 17.11.2023 Экономика

Велика Британія збільшить фінансову допомогу українцям

Фото: Девід Кемерон/Facebook Дениса Шмигаля

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон оголосив про нову фінансову допомогу українцям, які безпосередньо постраждали від російського вторгнення. Вона включає забезпечення необхідними зимовими запасами та підтримку людей, які евакуювалися з прифронтових районів.

Про це йдеться в повідомленні уряду Великої Британії

Під час візиту до Одеси очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон заявив про нову фінансову допомогу низці організацій та безпосередньо українцям.

Він розповів, що Велика Британія виділить 10 мільйонів фунтів стерлінгів для Товариства Червоного Хреста України на надання товарів медичного призначення громадам, які безпосередньо постраждали від російської агресії, та для підтримки Червоного Хреста.

Також країна надасть понад 7 мільйонів фунтів стерлінгів консорціуму під керівництвом міжнародної неприбуткової організації Nonviolent Peaceforce (Ненасильницька сила миру – ред.), який підтримує волонтерські організації, що доставляють гуманітарну допомогу в небезпечні місця на лінії фронту.

Крім цього, Велика Британія виділяє додаткові 1,4 мільйона фунтів стерлінгів на поточну та рятувальну роботу Корпусу милосердя в Україні (Mercy Corps). 

BAGNET нагадує, у четвер, 16 листопада, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон прибував із візитом у Києві. Як зазначив Володимир Зеленський, вони встигли обговорити важливі для України питання. Насамперед постачання нової зброї для прифронтових територій, посилення ППО, захист українців і критичної інфраструктури. Як повідомили в ОП, Зеленський та Кемерон також йшлося про безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного "зернового коридору".

Підготував: Сергій Дага