08:23 / 15.10.2023 Экономика

Україна і Молдова організують спільний контроль на залізничному пункті пропуску

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна та Молдова посилюють спільний контроль на залізничному пункті пропуску "Новосавицька-Кучурган". Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Україна та Молдова організують спільний контроль на пункті пропуску для залізничного сполучення “Новосавицька-Кучурган” на території України.

Він розповів, що відповідний протокол був підписаний сьогодні головами прикордонних і митних служб країн за підсумками онлайн-розмови з Прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном.

Весною ми вперше застосували спільний контроль на залізниці в пункті пропуску “Серпневе 1 — Басараб’яска”. Це суттєво сприяє українському експорту, вдвічі зменшує тривалість усіх процедур, мінімізує черги, заощаджує державні кошти.

За словами Шмигаля, в перспективі досвід спільного контролю застосують на всіх пунктах пропуску з Молдовою і на кордонах з усіма сусідами-державами ЄС.

BAGNET нагадує, що 13 жовтня Кабінет Міністрів України вирішив відкрити міжнародний пункт пропуску “Кучурган” в Одеській області, який був закритий від початку війни.

Підготував: Сергій Дага