09:08 / 11.10.2023 Экономика

З 1 жовтня таксі мають встановити касові апарати та видавати чеки, - Податкова

Ілюстративне фото з відкритих джерел

З 1 жовтня всі таксисти повинні встановити касові апарати та видавати фіскальні чеки. Про це повідомляє Державна податкова служба.

З 1 жовтня до суб'єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівку та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону.

BAGNET нагадує, держава обклала податками доходи з окремих видів професійної діяльності. Наприклад, якщо людина у вільний час працює таксистом, репетитором, тамадою чи екстрасенсом.

Щоб сплачувати податки з підробітку, людині потрібно буде зареєструватися у податковій службі та використовувати касовий апарат. Ставка податку на такі доходи становитиме 5,5%.
 
Сума доходу від підробітку за рік не повинна перевищувати 153 мінімальні зарплати. Усі операції з підробітку мають проводитись через касовий апарат. Так податкова підраховуватиме доходи українців та на їх основі розраховуватиме податок та суму, яку потрібно буде сплатити до бюджету.

Сплачувати податки доведеться щомісяця за підсумками попереднього місяця.

Які підробітки оподатковуються

Підготував: Сергій Дага