13:15 / 14.07.2023 Экономика

Норвегія та Британія виділять 5 млн євро на підтримку розвитку Чорнобильської зони

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Норвегія та Великобританія анонсували виділення 5 мільйонів євро на підтримку розвитку Чорнобильської зони відчуження, повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Представники країн заявили про це на засіданні Асамблеї вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля, участь у якому брала українська делегація на чолі з першим заступником Міністра Олександром Краснолуцьким. Захід організований Європейським банком реконструкції та розвитку.

Крім того, домовились продовжувати співпрацю задля прискорення підписання Рамкової угоди між Україною та ЄБРР для фінансування заходів з відновлення безпечних умов у Чорнобильській зоні відчуження та об’єктах поводження з радіоактивними відходами в Україні, а також для підтримки довгострокової безпечної експлуатації таких об’єктів.

Відомо, що у засіданні Асамблеї взяли участь представники Єврокомісії, Міжнародного агентства з атомної енергії, Бельгії, Норвегії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Франції та інші країни.

Підготував: Сергій Дага