16:27 / 10.07.2023 Экономика

Німецький концерн Rheinmetall збудує танковий завод в Україні протягом цього року

Німецький виробник зброї Rheinmetall будуватиме та ремонтуватиме танки в Україні.

Німецький концерн Rheinmetall протягом наступних 12 тижнів відкриє в Україні завод бронетехніки, відкидаючи занепокоєння інших західних оборонних компаній щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з росією.  

Про це в інтерв’ю CNN повідомив генеральний директор Армін Паппергер.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

"Українці повинні допомогти самі собі – якщо їм завжди доведеться чекати на європейців чи американців, щоб допомогти їм протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо", - сказав він.

На початку цього року компанія повідомила, що сподівається відкрити завод вартістю 200 мільйонів євро в Україні, здатний виробляти близько 400 танків на рік.

Rheinmetall буде управляти заводом у партнерстві з "Укроборонпромом", якому також належатиме це підприємство. У травні компанії оголосили про угоду щодо збільшення оборонно-технологічного потенціалу України.

Раніше стало відомо, що збройний концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу і хоче побудувати його ще до закінчення війни.

Заступник голови радбезу росії Дмітрій Медведєв бурно відреагував на те, що Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод, і пригрозив, що рашисти знищать його ракетними ударами.