12:56 / 29.03.2023 Экономика

Зруйноване житло: Шуляк розповіла про компенсації українцям

Фото: Маріуполь/Getty Images/Global Images Ukraine   

У вівторок, 28 березня, під час телемарафону голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк розповіла про те, як будуть відновлювати Україну.

Німеччина є один з неймовірних партнерів, який допомагає Україні й у відновлені також. Уряд Німеччини створив платформу, на якій буде зібрана інформація щодо відбудови України. Долучатися зможуть не тільки урядові, а й громадські організації, представники бізнесу. Всі, хто хочуть бути корисними для нашої країни.

"Такі майданчики надзвичайно потрібні, адже спілкування проходить не тільки онлайн, але й офлайн. На сьогодні величезна кількість країн бере певне шевство над окремими регіонами, щоб відбудова України відбувалася якнайшвидше", - додала вона. 

Зрозуміло, що відбудова після перемоги розтягнеться на роки. Але Шуляк розповіла і про те, що можна робити вже зараз.

Всі чекають на перемогу, це бажання номер один. Але для багатьох - є ще одне бажання, отримати власне житло, адже його зруйнувала рф... З кінця травня українці вже зможуть починати отримувати компенсації за зруйноване житло. Вже є перші кошти - кошти арештованих банків, які працювали на території України і це кошти здебільше від російського "Збербанку". 

Підготував: Сергій Дага