15:11 / 16.01.2023 Экономика

Банки повертаються до короткострокових депозитів

Умови диктує ринок, оскільки заморожувати кошти на півроку-рік зараз не для всіх прийнятно, адже гроші можуть знадобитися будь-якої миті.

Sense Bank (колишній Альфа-банк)

Пропонує від 15,5-19,5% залежно від суми депозиту.

Також є безстроковий депозит «Максимальний» із вільним доступом до грошей та ставкою 14% або 10%. Працює так: якщо хочете закрити депозит, наприклад, на 5-й місяць, то за перші чотири отримуєте 14% річних, а за неповний п'ятий — 10%. Або вклад «Ощадний» із можливістю вільно знімати гроші та ставкою 8%. Є дуже короткий внесок "Мобільний" з прибутковістю 12-15% на 7, 14 або 29 днів.

ПУМБ

Вклад «Сталевий» на 3 місяці можна оформити під 13%, «Дохідний» – під 12%. По обох виплата процентів здійснюється щомісяця на картку банку, обидва не передбачають дострокового розірвання або часткового зняття коштів. Якщо дві останні опції необхідні, то можна покласти гроші на вклад «Вільний», але ставка за ним буде майже вдвічі менша — 7%.

  • Мінімальна сума за всіма вкладами – 500 гривень. Цікаво, що ставку з усіх можна збільшити на 1%, виконавши одну з чотирьох умов:
  • пролонгувати діючий внесок;
  • розмістити новий внесок за наявності чинного;
  • протягом 30 днів із моменту закінчення вкладу розмістити його повторно;
  • розміщуй депозит за допомогою сервісу інтернет-банкінгу ПУМБ Online.

Таскомбанк

Вклад «Терміновий» на 93 дні можна оформити під 12%, якщо відсотки отримати після закінчення терміну. Якщо отримувати їх щомісяця, можна заробити 11,75%. Є також депозит «Стабільний» зі схожими умовами. Мінімальна сума для обох – 1000 гривень.

Менш великі банки пропонують вигідніші умови.

Агропросперіс Банк

3-місячний внесок «Класичний+» під 16.5%. Виплата відсотків провадиться в кінці терміну на картку або поточний рахунок. Додаткові 0,5% можуть отримати пенсіонери або вкладники, які покладуть у банк від 100 000 гривень.

Укрбудінвестбанк

Строковий депозит під 16%. Якщо вибрати 3-місячний термін, банк пропонує вклади як із щомісячною виплатою відсотків, так і наприкінці терміну. Ставка у своїй не змінюється. Перевага його пропозиції у доступнішій мінімальній сумі, яку можна покласти, — 5000 гривень.

Український банк реконструкції та розвитку

Його «Класичний» внесок передбачає заробіток у розмірі 16%, при виплаті відсотків наприкінці терміну, та 15%, якщо отримувати їх щомісяця. Мінімальна сума вкладу - 20 000 гривень. Можливості поповнення та право на дострокове повернення депозиту немає.

Індустріалбанк

  • У депозиті «Національна перспектива», що укладається терміном на 1 місяць, пропонує дохід у розмірі 20%. Прибутковість плаваюча і залежить від ставки НБУ.
  • пролонгувати вклад можна щомісяця
  • Можна поповнювати депозит
  • мінімальна сума вкладу – 50 000 гривень.