15:18 / 14.10.2023 Днепр

У Дніпрі військовий "погорів" на хабарі у 600 тис.гривень

Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Старший лейтенант вимагав та отримав 600 тисяч грн від підлеглого військовослужбовця за нестворення перешкод у нарахуванні бойових виплат чотирьом військовослужбовцям його підрозділу.

Про це повідомляють Офіс Генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.

"За інформацією ДБР, старший лейтенант встановив "таксу" за безперешкодне нарахування бойових виплат чотирьом підлеглим, які виконували бойові завдання. У кожного підлеглого він вимагав по 150 тис. гривень", – йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці затримали офіцера в Дніпрі "на гарячому" 12 жовтня. Начальнику групи однієї з військових частин повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

BAGNET нагадує, що вчора, 13 жовтня, працівники Державного бюро розслідувань оголосили підозру у катуванні командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Підготував: Сергій Дага