15:00 / 08.07.2022 Чернигов

Мера Чернігова підозрюють у держзраді

У Чернігові розгортається скандал. Міського голову Владислава Атрошенка підозрюють у державній зраді. Відповідне звернення до СБУ подав військовослужбовець та оборонець Чернігова Вадим Йовенко.
 
Він переконаний, що мер Чернігова умисно здавав позиції військових та їх формувань, записуючи з місця дислокації військових відео, які викладав на своїй сторінці в Фейсбук.
 
Як результат, ворог обстрілював ці позиції, в результаті чого загинули люди, а об’єкти дислокації було зруйновано. Заявник стверджує, що Владислав Атрошенко в такий же спосіб розголошував важливу інформацію про інфраструктуру міста, по якій потім противник наносив удари.
 
В даних діях мера Чернігова Вадим Йовенко вбачає порушення низки статей, серед яких і державна зрада. На своїй сторінці в Фейсбук Вадим Йовенко виклав фото заяви до СБУ в Чернігівській області та написав: 
 
«Ще під час облоги Чернігова у багатьох з моїх побратимів виникали запитання, хто здає наші позиції та корегує вогонь противника. Ці питання я також ставив публічно і маю з цього приводу власну думку. Сьогодні подав заяву до СБУ та прокуратури, в якій виклав частину моїх поглядів. Сподіваюсь на неупереджену та оперативну реакцію. Служу Українському Народові».