17:52 / 31.01.2020 Происшествия

Журналісти зробили розслідування про соратників Януковича, які зараз добре працевлаштовані (відео)

Колишній генеральний консул України в Барселоні Олександр Хрипунов, який виправдовував диктаторські закони режиму Януковича та називав учасників Революції гідності ультранаціоналістами з нацистською символікою, став радником Андрія Богдана – керівника Офісу президента.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Журналіст кілька разів зустрів Хрипунова біля будівлі Офісу президента, відповідати на запитання той відмовився і навіть намагався втекти.

2014-го Хрипунов потрапив у публічний скандал - виправдовував диктаторські закони режиму Януковича від 16 січня.

Він також припускався принизливих коментарів щодо учасників Революції гідності.

"У цьому неспокійному середовищі знайшли свій шанс ультранаціоналісти з нацистською символікою", - розповідав Хрипунов в інтерв'ю газеті El Periódico під час лютневих подій на Майдані.

Після відкликання з посади консула Хрипунова призначили радником колишнього віцепрем'єра Володимира Кістіона, де пропрацював до 2017 року.

Торік у липні президент Володимир Зеленський призначив своїм радником Руслана Демченка, який раніше був радником п'ятого президента Петра Порошенка.

У часи Євромайдану в МЗС Демченка запам'ятали як головного противника "дипломатичної фронди" - тобто тих дипломатів, які боролися проти системи і підтримували Майдан, нагадує "Європейська правда"

Демченко брав участь в історичному засіданні Кабінету міністрів від 21 листопада 2013 року. Це той день, коли Кабмін Миколи Азарова несподівано ухвалив рішення про відмову від підписання Угоди про асоціацію.

Порошенко призначив його своїм радником уже після того, як парламент ухвалив закон про люстрацію. Але ж, за цим законом, Демченко мав бути позбавлений права обіймати посади у держорганах на десятирічний термін.