19:32 / 29.01.2020 Происшествия

У Києві викрили російську "ботоферму", яка працювала на Порошенка

Правоохоронці днями накрили велику російську ботоферму в Києві – там було понад 500 активних і доволі розкручених акаунтів. Про це розповідають наші джерела в Офісі Генерального прокурора, повідомляє BAGNET.
 
Та найцікавіше інше – це одна з тих самих ферм-"порохоботів", які з таким завзяттям обливали брудом усіх кандидатів на президентських виборах, крім Петра Олексійовича, звісно. За попередніми даними серед "жертв" чорних піарників були Юлія Тимошенко та Ігор Смєшко.
 
Цікаво, що "ботоферма" не лише відпрацьовувала потрібні меседжі в Інтернеті (стандартний пакет: наклепи, образи, поливання опонентів брудом), а й налагодила цілу систему реєстрації фейкових акаунтів та спільнот у соцмережах.
 
"Порохоботи" зосередитись на кількох напрямках: критика влади і політичних суперників, "розкачування" протестів, просування фейків, сіяння "зради". Найбільше роботи, до речі, у "ботоферми" було в листопаді-грудні напередодні, під час та після Нормандської зустрічі.
 
Але "родзинкою" став ще один напрям – розсилка анонімних повідомлень про мінування будівель по всій країні.
 
Спіймали "ботів" завдяки "зливу" від одного зі співробітників, якого звільнили через скорочення фінансування. Патологічна  жадібність Петра Мальдівського і тут зіграла свою роль. Тепер було б цікаво послухати самого екс-президента – що він скаже про давню і плідну співпрацю з російськими піарниками….