11:07 / 23.06.2015 Происшествия

Яценюк використовує МВС для переслідування екс-начальника ПЗЗ Кривопішина - журналістське розслідування

За розпорядженням прем'єра 25 березня О.Кривопішин був відсторонений з посади.

За розпорядженням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка співробітники МВС продовжують переслідувати колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина незважаючи на те, що обґрунтованість звинувачень у корупції та доцільність притягнення до кримінальної відповідальності екс-керівника ПЗЗ за підсумками перевірки Держфінінспекції не підтвердилася. Про це повідомляє сайт «Обозреватель».

За словами журналістів, які проводили власне розслідування, минулого тижня слідчим Артемом Шевчишиним і його помічниками був проведений повторний обшук будинку дочки Олексія Кривопішина, яка вже давно повнолітня, живе окремо від батьків та самостійно виховує трьох дітей. Під час обшуку працівники органів неодноразово згадали, що в будь-якому разі знайдуть, за що притягнути батька до кримінальної відповідальності. Також, відповідно до джерел журналістів, при проведенні слідчого заходу, співробітники МВС постійно зідзвонювалися з невідомими людьми і отримували усні команди та вказівки щодо подальших дій.

«Артемом Шевчишиним, який працює в Головному слідчому управлінні МВС України, здійснюється ряд дій, які свідчать про продовження режиму змови працівників МВС з особами, зазначеними раніше в матеріалі журналістського розслідування – Артемом Мироновичем, Олексієм Володіним та в.о. начальника Південно-Західної залізниці Володимиром Тягульським. Крім того, міліцією явно здійснюється тиск на суд і учасників процесу», - пише «Обозреватель».

Журналісти повідомили, що на судовий процес, що стосується поновлення на роботі, з'явився підполковник міліції Георгій Храбан з метою вручити адвокатам О.Кривопішина повістку на явку до слідчого. Такі публічні дії співробітника МВС можна сприймати як поширення непідтвердженої інформацією про колишнього начальника ПЗЗ.

Нагадуємо, за розпорядженням прем'єра 25 березня О.Кривопішин був відсторонений з посади. Його посаду зайняли «професіонали»-смотрящі – ймовірно люди, близькі до прем'єра.