07:33 / 22.05.2024 Происшествия

Постачальника неякісних курток для ЗСУ підозрюють у хабарництві

Директору компанії, який планував постачати низькоякісні куртки Збройним силам України, повідомили про підозру у наданні хабаря у розмірі 4 тис. доларів. Про це повідомили з Офісу Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, директору компанії пред'явлено підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, чоловік надав хабар у розмірі 4 тис. доларів голові приймальної комісії однієї з військових частин. Ця особа мала сприяти у прийнятті 5 тисяч курток, які не відповідали умовам укладеного договору. Підозрюваний пропонував надати власний протокол випробувань про відповідність партії курток встановленим вимогам якості.

Військовослужбовець повідомив правоохоронні органи про цей факт та співпрацював зі слідством. Директора компанії затримали, зараз розглядається питання про обрання йому запобіжного заходу.

Підготував: Сергій Дага