12:16 / 27.04.2024 Происшествия

Відсторонили заступника голови Запорізької облради, якого викрили на хабарі

Фото: Вручення підозри одному з фігурантів/НАБУ

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відсторонив від посади заступника голови Запорізької облради, якого викрили на отриманні понад 650 тисяч гривень хабаря.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Відсторонення від посади триватиме один місяць.

Спецслужби документували чотири епізоди протиправних дій, включаючи передачу грошових коштів, за якими може бути застосовано до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

BAGNET нагадує, за даними слідства, з липня 2023 року до лютого 2024 року підозрювані надавали хабарі одному з директорів обласної лікарні з метою сприяти виграшу тендерів компаній, що брали участь у конкурсах, а також відкриттю рахунку у банку та переказу коштів.

Заступник голови облради вважається організатором цієї схеми, він керував розробкою та коригуванням плану, розподіляв ролі та підтримував зв'язки, в тому числі в правоохоронних органах. Депутат був виконавцем, а помічник - співучасником.

Фігурантів затримали на гарячому після передачі частини хабаря 19 лютого, загальна сума якого становить понад 650 тисяч гривень. Суд взяв під варту заступника голови облради та іншого депутата, а помічника підписав постанову про цілодобовий домашній арешт.

Підготував: Сергій Дага