11:40 / 26.04.2024 Происшествия

Суд обрав запобіжний захід Сольському

Фото: Микола Сольський/agropolit.com

Міністру аграрної політики України Миколі Сольському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 75 мільйонів гривень. Про це стало відомо із засідання суду.

Суд постановив застосувати до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб (до 24 червня 2024 рокувключно) з можливістю внесення застави у розмірі 25 тисяч прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а саме 75 млн 700 тисяч гривень, яка може буде внесена або самим підозрюваним, або іншою особою.

BAGNET нагадує, Сольський подав заяву про відставку до Верховної Ради.

23 квітня правоохоронні органи повідомили про підозру одному з міністрів у справі, яка стосувалась незаконного заволодіння державною землею на суму 291 млн гривень. Також була спроба заволодіння ще однією ділянкою землі, вартість якої складала 190 млн гривень. 

У свою чергу, міністр заявив, що ці події відносяться до періоду з 2017 по 2018 рік, коли він займався адвокатською практикою. Він також пояснив, що справа стосується конфлікту між державними підприємствами та фізичними особами, яким було передано земельні ділянки на законних підставах.

Підготував: Сергій Дага