22:15 / 16.04.2024 Происшествия

У 2022 році добровольці не знали, що вони стають бесправними рабами, - військовий

Взимку-навесні 2022 люди біля військкоматів точно знали, що йшли на ризик і смерть зупиняти російську воєнну машину, яку “про*балі” новиє ліца, пише у себе на сторінці військовий Валерій Прозапас.

Якби не “знали, куди йшли” – то путінський бліцкриг би вдався, і держава не мала б часу для отримання допомоги, організації спротиву та мобілізації суспільства.

Не знали тільки, що цей час буде бездарно про*раний.

Що міністр Рєзніков стане розповідати як нам “не потрібні резерви”, коли воїни ЗСУ гинули в контрнаступі на Сході і Півдні.

Що Безугла подаватиме законопроєкт про “розстріл за невиконання наказу” поки Подоляк з ухмилкою олігофрена розповідатиме про “кофє в Ялтє”.

Що фортифікацію почнуть будувати лише в 2024 – а до того зніматимуть на мільярди серіали про гі*но.

Що орденоносному Лисому з “квартала” буде мало двох років навчитись не боятись снайпера, а різна “позітівна” обслуга з “єдиного марафона” отримуватиме бронь.

Не знали, що війну стануть використовувати для особистого збагачення, узурпації, “побєдобісної” пропаганди, згортання здобутків Майдану.

Не знали, що їх намагатимуться вижати до межі фізичних і психологічних сил – навіть не ставлячи на серйозний рівень питання ротаційних хвиль мобілізації, як це було в 2014-2017.

І що чиновники зневажливо будуть відправляти “читати Конституцію”, а вдячне населення ставатиме аудиторією руху проти “нафронтників” та продовжить слухати брехливий телевізор – теж не знали.

Чомусь стійка впевненість, що це ще далеко не все зі списку “ви що, нє зналі?”.

Як відомо,  ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр у телеефірі повідомила Інні Совсун, що військом "нема чого скишглити, вони ж мали читати Конституцію і знали, що воювати потрібно буде до закінчення воєнного стану”.

Підготувала: Ніна Петрович