13:15 / 15.04.2024 Происшествия

На ЗАЕС росія готує провокацію під фальшивим прапором, – Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

росія готується до проведення чергової провокації під фальшивим прапором на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Про це попереджає Генштаб ЗСУ з посиланням на дані розвідки.

"Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи.

Лише за нещодавні тижні
росія вже кілька разів намагалась перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС. Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС.

Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції.

Допоки російські терористи знаходяться на ЗАЕС, тримають там свою бойову техінку та мають можливість проводити свої операції, безпека станції не може бути гарантована"
, - йдеться у повідомлені Генштабу ЗСУ.

BAGNET зазначає, росіяни вперше з 2022 року перевели всі реактори ЗАЕС в "холодний зупин".

Підготував: Сергій Дага