20:48 / 07.04.2024 Происшествия

На Вінничині промосковський піп бігав з кувалдою і нацьковував собаку

Другого квітня у Ладижині священник Московського Патріархату бігав з кувалдою, намагався зруйнувати паркан, нацьковував на людей собаку.

Як розповів голова громади ПЦУ Свято-Казанського храму Михайло Бондаренко, це з пропросійським попом Євгеном Воробйовим не вперше.

"Таке було і раніше. Євгеній Воробйов і його нечисленні прихильники постійно намагаються спровокувати нас на конфлікт, щоб зробити вигідну картинку для російських пропагандистських ЗМІ про те, що в Україні, нібито, відбуваються утиски на релігійному ґрунті. Цього разу була така сама історія, — розповів Михайло Бондаренко. — Це священник бігав з кувалдою, намагався ламати огорожу біля церкви. Чіплявся до хлопців, які охороняють храм, нацьковував на них собаку, образливо висловлювався про Україну, її захисників, полеглих воїнів. Ми це все зафіксували та написали чергову заяву до поліції", - розповів священник.

Бондаренко пояснив, що громада оформила усі необхідні документи щодо переходу до Православної церкви України, але Євгеній Воробйов фактично захопив трапезну, в якій проводить богослужіння для своїх нечисленних прихильників. Але люди не хочуть бачити цю людину з її антиукраїнськими настроями.

"У нас вже є постійний священник ПЦУ, який регулярно проводить богослужіння. Люди приходять, церква живе і розвивається", — додав Бондаренко.

Вінницькі священнослужителі УПЦ московського патріархату, нагадаємо, засвітилися у чималій кількості скандалів, зокрема, які стосувалися їхнього ставлення до російської агресії проти України. 

Часом вони закликали до діалогу з сепаратистами, Крим називали російським, а свого митрополита зустрічали у куртках компанії-спонсорці війни «Газпром».

Підготувала: Ніна Петрович