22:08 / 01.04.2024 Происшествия

Засудили жінку, яка розповідала про місця видачі повісток через Телеграм

Суд визнав винною у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України жінку, яка повідомляла про місця видачі повісток у Луцьку.
 
З рішення суду відомо, вона вела ще з осені минулого року, а з 28 січня перейменувала його на «Волинь погода». Там вона публікувала короткі повідомлення з вказівкою на місця, де в Луцьку видавали повістки.

Слідство стверджує, що, поширюючи серед військовозобов'язаних дані про місця проведення мобілізаційних заходів, жінка перешкоджала законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Адже це, мовляв, надає можливість громадянам України уникнути призову на військову службу та створює перепони для укомплектування війська.

На суді обвинувачена визнала свою провину, тож суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку вона уклала з прокурором.

Також суд ухвалив призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, але звільнив жінку від його відбування за умови, що вона протягом іспитового терміну тривалістю у 2 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Так, вона змушена протягом двох років періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу, а також не змінювати місце проживання та не виїжджати за кордон без його дозволу.

Функціонування її Telegram-каналу припинили правоохоронні органи.

«Діяльність цього та подібних Telegram-каналів перешкоджає законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, тому рекомендуємо не створювати подібні канали та не сприяти їх функціонуванню», — йдеться в останньому повідомленні на каналі.

Підготувала: Ніна Петрович