12:56 / 25.03.2024 Происшествия

На Житомирщині чоловік через ревнощі скоїв наругу над могилою військового

Фото: facebook.com/zhytomyr.police

На Житомирщині чоловік скоїв наругу над могилою віййськового. Свої дії пояснив ревнощами: мовляв, колишня дружина пішла від нього заради цього захисника. Про це повідомляє поліція Житомирської області.

Інцидент трапився у Романівській громаді у ніч на 23 березня. До поліції звернулася мати загиблого, 62-річна жителька громади.

На цвинтарі поліцейські виявили та зафіксували обставини: пошкоджений дерев’яний надгробник, металевий хрест, рамку з фотографією покійного, флагштоки, на яких кріпилися прапори. Також на території кладовища була хаотично розкидана похоронна атрибутика.

У ході розслідування поліцейські зʼясували, що 22 березня ввечері до кладовища прийшов 39-річний житель цієї ж громади, який скоїв наругу над могилою солдата.

Свої дії пояснив ревнощами: мовляв колишня дружина його покинула та розпочала нові стосунки з військовим. Те, що чоловік загинув, не приборкало його гніву  й фігурант таким чином вирішив помститися.

Нині поліцейські проводять досудове розслідування за ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою…) КК України. За такі дії загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Підготував: Сергій Дага