12:28 / 21.03.2024 Происшествия

Європейські торгівельні системи і Maestro kitchen by ETC: Костянтин Ільїнський кидає клієнтів на сотні тисяч доларів під час війни

За всіх часів для ведення успішного бізнесу важлива була репутація – "Бережи сукню знову, а честь змолоду". Але зараз все частіше про це забувають, особливо зараз, коли йде війна. "Війна все спише" – так кажуть мажори, що не нюхали пороху. Можна пускати пилюку в очі, обкрадати державу, обманювати постачальників, підрядників, замовників: не платити податки, не виконувати вчасно свої зобов’язання, постачати та виготовляти неякісний, але дорогий товар. Або просто взяти продукцію у постачальника, передоплату у клієнта, а потім розводити руками і нарікати: "Війна, самі розумієте – форс-мажор".

Війна війною, вона десь далеко, а юним мажорам, які звикли до розкішного довоєнного життя, хочеться й надалі шикарно жити, не звертаючи уваги на навколишню дійсність.

Мова йде про одного з таких мажорів – Костянтина Владиславовича Ільїнського. Народився у Києві 1995 року. Нічим особливим не виділявся, навчався посередньо, але мав амбіції. Намагався вступити на бюджет до Інституту міжнародних відносин КНУ, проте не склалося. Фактично з 20 років стає засновником, бенефіціаром, керівником різноманітних компаній, що позиціонують себе як виробники продукції преміум-класу: інтер’єри, кухні, меблі, аксесуари, повідомляє ресурс kritika.news.

Цей молодик, користуючись роками напрацьованими зв’язками свого батька, по суті підставляє сімейний бізнес під удар, реалізуючи шахрайські схеми. Вони дозволяють йому як прямому організатору махінацій отримати дуже швидке, але незаконне збагачення. Схеми до банальності прості: взяти в замовників гроші під час війни, а потім не відповідати за свої зобов’язання. При реалізації своїх нехитрих схем він зазвичай використовує такі підприємства, в яких з юних років має свою частку:

  1. ТОВ "Хеп експо" (Київ, код 41307909) – керівник, бенефіціар, частка 66,92%.
  2. ТОВ "Груп ЄТС Інтернешнл" (Київ, код 41389850) – бенефіціар, частка 99%.
  3. ТОВ "Шопфіт Груп" (Київ, код 42810309) – бенефіціар, частка 100%.
  4. ТОВ "Лазер сістемс" (Київ, код 40105158) – керівник, засновник, частка 50%.
  5. ТОВ "Груп ЄТС Україна" (Київ, код 41186767) – керівник, гол. бухгалтер, частка 2,01%.
  6. ТОВ "Форфешн" (Київ, код 41307956) – учасник, частка 5%.
  7. ТОВ "Станко енерджі" (Київ, код 41389887) – учасник, частка 0,66%.
  8. ТОВ "Рітейл про" (Київ, код 43281301) – бенефіціар, частка 50%.
  9. ТОВ "Рітейл ін" (Київ, код 44755727) – бенефіціар, 50%.
  10. ТОВ "Форфешен" (Київ, код 42546869) – учасник, частка 5%.
  11. ТОВ "Шоп інтеріор" (Київ, код 44660740) – бенефіціар, частка 100%
  12. ФОП зареєстрований у жовтні 2012 р. КВЕД – 56.10 діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Група 2, ставка 20%.

Всі ці компанії пов’язані тим чи іншим чином із зареєстрованою торговою маркою Maestro Kitchen by ETC, яка хоч і позиціонує себе фабрикою елітних дизайнерських меблів, але по суті як підприємство вона не зареєстрована. Власник цієї торгової марки – тато юного мажору Владислав Ілліч Ільїнський. Він же засновник і бенефіціар частини вище перерахованих компаній та ще більше десятка подібних до них.

З юних років Костянтин Ільїнський звик до розкішного життя. Не кожен юнак у 22 роки в Україні, та й за її межами, може похвалитися, що чесною працею заробив собі на Porsche. А Костя, мабуть, зміг, якщо судити з відгуку, залишеному на сторінці Porsche Center Kyiv Airport:

Що в цьому повідомленні правда, а що брехня? Якщо сам купив, то за які гроші? Чи сплатив із заробітку податки? На кого оформлена дорога машина? Судячи з документів, за Костянтином Ільїнським не значиться жодного автомобіля, хоча кататися з вітерцем, порушуючи правила дорожнього руху, молодик любить. Porsche, зелений Mercedes-Benz, Maserati – непоганий автопарк з елітних автомобілів зібрало у своєму гаражі юне обдарування. Не кататися ж йому "туди і назад на смердючому таксі".

Проте Костянтин Владиславович Ільїнський колекціонує не лише елітні авто, на сьогоднішній день у державних реєстрах за ним числиться 35 об’єктів, з яких 17 – це квартири, будинки, гаражі… А 18 – це земельні ділянки у Києві та Київській області. Обігнав за чисельністю тата, за яким числиться всього 20 об’єктів. Навряд чи в Україні можна запросто заробити на таку кількість нерухомості та земельних ділянок. Якщо, звичайно, не займатися махінаціями і не ухилятися від сплати податків, обкрадаючи свою країну, яка веде війну з противником, що перевершує за силою.

Частина земельних ділянок, що належать цій сімейній групі, знаходиться не де-небудь, а безпосередньо в елітному Хотині. Журналісти видання "Наші гроші" раніше провели розслідування та встановили, що ділянки землі, що межують з археологічною пам’яткою "Хотівське городище" з північного заходу з боку урочища Феофанія, належать великій родині Ільїнських, що фігурують під різними прізвищами, але є засновниками, керівниками та бенефіціарами великої кількості компаній цього сімейного бізнесу.

Апетити цієї родини завжди відрізняються зростаючою сталістю, і вони вирішили продовжити територію за рахунок землі археологічної пам’ятки.

Позначили ділянку по периметру синім скотчем із написом www.ets.ua. Це адреса сайту вищезгаданої компанії, де на сьогоднішній день Костянтин Ільїнський основний розпорядник поряд зі своїм батьком.

Рейдери, шахраї, кидали, просто непорядні люди продовжують жити під час тяжкої війни. Мають можливість відвідувати заморські курорти, купувати елітні авто, акумулюючи прибуток із несплачених податків. Але до певної пори. Згідно з інформацією від наших джерел, є підстави вважати, що дуже скоро пройдисвіти постануть перед правоохоронними органами, а незаконно нажите майно піде на потреби ЗСУ.