08:49 / 21.03.2024 Происшествия

У Донецькій області в полон до ЗСУ потрапили двоє окупантів

Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Двох бойовиків "ДНР" засудили до 15 років в'язниці. Вони воювали на Донеччині та потрапили в полон до ЗСУ. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Де воювали окупанти

Мешканець Донецької області у травні 2023 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до незаконного збройного формування - так званої "Народної міліції ДНР". 

Чоловік був зарахований до стрілецького батальйону на посаду кулеметника. Засуджений воював у населених пунктах Донецької області.

Іншим засудженим виявився житель Донецька, який мобілізувався до лав незаконних збройних формувань "ДНР". У якості стрільця взводу охорони він був залучений до ведення бойових дій проти Збройних сих України. За місяць "служби" донеччанин отримував 76 тисяч рублів.

Засуджений виконував злочинні накази командирів на різних ділянках фронту поблизу Веселого Харківської області, а також на Донеччині - в районі Майорська та Новобахмутівки Покровського району.

Окупанти потрапили в полон до ЗСУ. Обох громадян було визнано винними в:

  • держзраді; 
  • колабораціонізмі;
  • участі в терористичній організації;
  • діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Обом призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На вироки судів вони чекали під вартою.

Підготував: Сергій Дага