23:25 / 18.03.2024 Происшествия

Українець прикинувся таджиком і прямував собі за кордон

Чоловік, який їхав собі до Словаччини рейсовим автобусом «Свалява – Кошице» через пункт пропуску «Ужгород» разом з паспортом громадянина України для виїзду за кордон надав три свідоцтва про народження дітей – громадян Таджикистану.

Він сказав, що за національністю таджик та до приїзду в Україну проживав у Таджикистані. Там, за його словами, має двох дружин, з якими перебуває у цивільному шлюбі, і від яких має трьох дітей. У 2022 році він приїхав до Києва та після одруження з українкою набув громадянства України, повідомляє ДПСУ.

Втім, перевіряючи документи багатогранного чоловіка, у свідоцтвах про народження «його» дітей прикордонники виявили ознаки підробки. Зокрема, інспектори встановили, що оригінальні дані у всіх трьох документах було витравлено хімічною речовиною, а зверху нанесено новий текст.

На місце події викликали співробітників Нацполіції. Підроблені документи вилучила слідчо-оперативна група. На адресу Нацполіції прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

 Підготувала: Ніна Петрович