17:27 / 15.03.2024 Происшествия

Представники опозиції вважають, що влада порушує демократичні засади

Народна депутатка Марія Іонова подала в суд на спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, через значні обмеження діяльності народних обранців.

Про це повідомляє видання Еспресо.

“Ми намагалися не виносити цю ситуацію у публічну площину, бо це шкодить інтересам держави. Для нас важливо, аби відповідально виконувати свою роботу, особливо у Комітеті закордонних справ ВР. У цей час змінюється кон’юнктура Західного світу, бо будуть відбуватися і відбуваються вибори у різних країнах. І усвідомлюючи різні інтереси та позиції у цих країнах, ми завжди наголошували на важливості системної та комплексної роботи у міжпарламентській діяльності. Соромно сказати, але від Комітету закордонних справ, а влітку вже буде 5 років як ми працюємо у цьому комітеті, не було здійснено жодного візиту”, – наголосила вона.

Зазначається, що з досвіду попереднього скликання і зараз є очевидним, наскільки важливі особисті контакти парламентарів з колегами інших країн.

“Я вважаю, що це злочинні дії влади, тому я подала в суд на Стефанчука, який обмежує мою діяльність у той час, коли я можу захищати свою країну. Зараз ми працюємо на рівні онлайн контактів, але, коли нас запитують, чому ви не можете приїхати на запрошення, то мені треба це якось м’яко пояснити, бо тоді наступне запитання буде про нашу демократію. Я не знаю, які заяви робити, щоб влада теж розуміла свою відповідальність. Так, я подала в суд, бо на мене нападають і я захищаюся. Якщо я, представник політичної сили, і мене обрали люди, які вважають, що я мала б захищати законність тих чи інших дій, права людей, то я маю захищати й своє право працювати”, – додала Іонова.

Підготувала: Ніна Петрович