08:49 / 15.03.2024 Происшествия

Український десант висадився біля бєлгородського села Козинка, тривають бої

Фото: Руйнування у Козинці

Z-канали масово пишуть про бої у прикордонному бєлгородському селі Козинка. Ось як про це повідомляють пропагандисти:

  • О 19-й вечора Z-блогер Юрій Котенок повідомив про висадку українського вертолітного десанту біля прикордонного білгородського села Козинка. Пізніше він написав, що десант здебільшого знищено. "Выжившие боевики пытаются добраться до границы", - написав пропагандист.
  • Воєнкор "Комсомольськой правды" Олександр Коц заявив, що українські війська, ймовірно, поки що не показали "всю силу" біля кордону. За його словами, йдеться не про роботу ДРГ, а про "масштабну військову операцію".

Все эти дни они проводят разведку боем на разных участках государственной границы в поисках бреши, в которую могут политься основные силы... Враг подтаскивает подкрепления в надежде измотать нас на одном участке границы.

  • Z-проект WarGonzo пише, що "у прикордонних районах противник збільшує натиск". Там також підтвердили висадку десанту на пустирі у районі Козинок.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що виїхав до Грайворонського міського округу, де точаться бої у селі Козинка. Пізніше він написав, що українських військ немає на території регіону. Але у Козинці "дуже серйозні" руйнування.

Могу утверждать: на территории региона украинских войск нет, бой идет за его пределами. Но нашей Козинке досталось сильно, разрушения очень серьезные.

На цьому фоні "Російський Добровольчий Корпус", "Легион  Свободи" та інші формування з російських добровольців обіцяють влаштувати завтра, 15 березня, "масовану атаку" по військових об'єктах у прикордонних населених пунктах. Мирне населення російського прикордоння закликають евакуюватися.