21:47 / 12.03.2024 Происшествия

На фронті загинув талановитий спортсмен

Трагічну новину повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету, оскільки загиблий загинув багаторазовий чемпіон України з веслування Дмитро Губанов, якому було лише 28 років.

За свою спортивну кар'єру Дмитро виборов безліч медалей на національних та міжнародних змаганнях, включаючи бронзу чемпіонату Європи. З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України спортсмен приєднався до Збройних Сил.

агиблий герой брав участь у запеклих боях найбільш небезпечних ділянках Східного фронту. 2 серпня 2023 року Дмитро перестав виходити на зв'язок. Незважаючи на довгі місяці очікування та сподівань, про його загибель стало відомо лише нещодавно.

У Дмитра залишилися кохана дружина та маленька дочка. Олімпійська родина глибоко сумує про втрату талановитого спортсмена та висловлює щирі співчуття його рідним та близьким.

"Олімпійська родина України щиро співчуває родині, близьким та друзям спортсмена, — підсумували в НОК, — Разом з усіма вами поділяємо горе, підтримуємо в час скорботи. Світла та вічна пам'ять Герою!".

Підготувала: Ніна Петрович