07:49 / 11.03.2024 Происшествия

Провідник не пускав жінок у потяг, бо хотів, аби першим зайшов чоловік

Під час посадки на поїзд “Львів-Запоріжжя” провідник Укрзалізниці не впустив у вагон жінок, поки першим не зайде чоловік і згодом дозволив жінкам увійти лише після того, як одна із них повідомила, що є військовою.

Про інцидент із провідником повідомила військова Ірина Бобик, вона зазначила, що наразі має післяопераційну відпустку, тож їй доводиться часто користуватися потягом. Під час посадки на рейс “Львів-Запоріжжя” провідник відмовився розпочати посадку пасажирок у вагон, адже, за його словами, першим має зайти чоловік-пасажир. Ірина Бобик додала, що на пероні стояли лише жінки, тому вони були змушені чекати на посадку.

“Укрзалізниця, чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці? На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і що жінки теж люди) пан провідник не реагував”, — прокоментувала військова.

Ірина Бобик зазначила, що провідник впустив у вагон жінок лише після того, як вона повідомила, що є чинною військовослужбовицею. “Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?”, — написала Ірина Бобик.

У пресслужбі Укрзалізниці вже відреагували на інцидент — перепросили за незручності та пообіцяли розібратися у ситуації. За їхніми словами, компанія дотримується принципу рівноправності, а також працює над підвищенням кваліфікації провідників.

“Ми обов'язково привернемо їхню увагу до поточної ситуації та проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому. Ми не забобонні і серйозно ставимося до даного випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів”, — прокоментували у пресслужбі Укрзалізниці.

Підготувала: Ніна Петрович