14:31 / 06.03.2024 Происшествия

На Сумщині росіяни дистанційно замінували територію осколковими бомбами

російські військові у Сумській області застосували заборонену тактику: дистанційно замінували кульковими осколковими бомбами цивільну територію в Шосткинському районі.

Про це повідомила у "Фейсбуці" поліція Сумської області.

"На півночі Сумської області сьогодні вночі росіяни застосували небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіаційні бомби ШОАБ-0,5. Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час нанесення авіаударів використала касетні бомби РБК-500", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів кожна та має велику зону ураження.

"За зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі "ребрами". Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому радимо батькам взяти це до відома і попередити близьких про можливу небезпеку. Не радимо чіпати такі знахідки нікому", – застерігають у поліції.

На місці події працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції Сумській області, які зачищають територію від цих бомб, повідомив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

У разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5 або будь яких інших вибухонебезпечних предметів поліція просить терміново повідомляти за телефоном "102".

Підготував: Сергій Дага