14:31 / 05.03.2024 Происшествия

Киянка, яка перевозила 12 кг психотропів в "запасці", постане перед судом

Жінка перевозила у власному автомобілі партію психотропної речовини "Альфа-PVP", яку сховала у запасне колесо. Її затримали дільничні офіцери Дарницького управління поліції.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у місті Києві.

Нагадаємо, у листопаді минулого року дільничні офіцери Дарницького управління поліції викрили 38-річну місцеву мешканку у зберіганні з метою збуту психотропної речовини у великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Тоді, під час комплексного відпрацювання Дарницького району дільничні офіцери поліції помітили автомобіль, який зупинився у лісопарковій зоні в безлюдному місці. Водійка іномарки вийняла з багажного відділення запасне колесо та залишила на землі. Замість нього жінка поклала до багажника іншу автомобільну покришку, яка лежала у лісосмузі, та почала рух. Правоохоронці зупинили її.

Під час огляду транспортного засобу у покришці запасного колеса поліцейські виявили 11 поліетиленових пакунків. Ще один пакунок знаходився у жінки в сумці. Загалом у порушниці вилучили 12 пакунків із забороненою речовиною вагою близько 12 кг. Тепер їй загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Розслідування кримінального провадження встановило, що правопорушниця отримала гуртову партію психотропів для подальшого дрібного збуту в столиці. Висновок хімічної експертизи підтвердив, що вилучене є психотропною речовиною “Альфа-PVP”.

Підготував: Сергій Дага