09:27 / 05.03.2024 Происшествия

На Лимано-Купʼянському напрямку ворог веде себе так само, які і півроку, рік назад, – Швец

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У вівторок, 5 лютого, в ефірі телемарафону підполковник, начальник пресслужби 15-го прикордонного загону ДПСУ штурмової бригади Гвардії наступу "Сталевий Кордон" Іван Шевцов розповів про ситуацію на Лимано-Купʼянському напрямку.

"На Лимано-Купʼянському напрямку зараз чуттєво не відчувається різниця. Ворог веде себе так само, які і півроку, рік назад. Кількість особового складу та кількість техніки у нього стала. Ворог постійно здійснює поновлення свої втрачених і серед особового складу, і техніки. Ситуація тут саме не змінюється. Чого Куп'янськ? Бо тут є стратегічні об'єкти. В Купʼянську Узловому знаходиться великий залізничий вузол, який ворог використовував для поповнення боєприпасів та техніки. Зараз для нього одна з найважливіших цілей - зайняти Купʼянськ.

Чи відчувається затримка західної допомоги?

В наступ йти зараз можливості немає, недостатньо кількості озброєння та техніки від наших міжнародних партнерів. Коли цієї допомоги буде більше, тоді можна буде говорити про якісь подальші рухи вперед та деокупацію", – розповів Іван Шевцов.

Підготував: Сергій Дага