06:36 / 05.03.2024 Происшествия

В одній із військових частин виявили майже 30 тис. турнікетів, які там зберігалися майже рік.

Фото: mil.gov.ua

На складах Командування медичних сил аудит Міноборони виявив 30 тисяч турнікетів, які зберігалися там майже рік. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил в Житомирській області майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

За даними міністерства, турнікети було отримано ще у квітні 2023 року, проте тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим - всього 458 одиниць.

"Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів, наразі майже третина - уже у військовослужбовців. Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалися на складах у значній кількості", - пояснили в МО.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир заявив, що завдання внутрішнього аудиту Міноборони - не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу.

В міністерстві додали, що про результати внутрішнього аудиту повідомлено Міністру оборони України Рустему Умєрову.

Підготував: Сергій Дага