15:51 / 25.02.2024 Происшествия

Лікар, якого СБУ викрила на хабарництві, переконаний, що йому платять замалу пенсію

Фото: inkorr.com

Колишній очільник Чернігівської обласної військово-лікарської комісії Ігор Кодовбецький, у якого правоохоронці знайшли майже мільйон доларів готівкою та понад 22 тисячі євро, подав позов до суду щодо перерахунку своєї пенсії. Зараз його пенсія складає 23 610 гривень.

Як повідомляє Інкор, лікр, який брав участь у схемі ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків, стверджує, що йому незаконно встановили максимальний розмір пенсії не більше 10 прожиткових мінімумів для людей, які втратили працездатність.

Він заявив, що Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області повинне перерахувати та виплачувати йому пенсію без обмеження максимальним розміром. Він подав позов до суду і відстоюватиме свої права.

Це не перший раз, коли Кодовбецький звертається до суду щодо виплати пенсії. У 2023 році він судився щодо перерахунку розміру пенсії і переміг. Тепер він знову звертається до суду з аналогічною справою.

Крім того, у 2021 році він виграв справу проти департаменту соцполітики Чернігівської міськради щодо недоплати грошової допомоги. Йому було нараховано лише 3160 гривень, а він хотів отримати 11466 гривень. Суд стягнув недоплачені кошти з департаменту на користь Кодовбецького.

Під час обшуків у квартирі в Києві, належній колишньому голові Чернігівської військово-лікарської комісії, правоохоронці знайшли майже 1 млн доларів готівкою. Він був затриманий службою безпеки.

Служба безпеки інформувала, що Кодовбецький, разом з іншими посадовцями, займався видачею фіктивних довідок про непридатність до військової служби та використовував їх для незаконного виїзду за межі країни. СБУ провела комплексні заходи, під час яких були задокументовані злочини Кодовбецького.

Підготувала: Ніна Петрович