10:43 / 20.02.2024 Происшествия

Окупанти "зачищають" Авдіївку, - ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що російські військові "зачищають" Авдіївку після відходу українських сил із позицій 18 лютого. Крім того, перегрупуючись, окупанти наступають на інших напрямках.

росіяни проводять перегрупування. Вони досягли своїх якихось тактичних цілей на Авдіївському напрямку. Вони, проводять, на жаль, мають таку змогу проводити "зачистку" в Авдіївці. Тому що це все ж таки місто, значна територіальна одиниця. Вони, ймовірно, будуть перекидати якісь підрозділи на інші напрямки. Але поки що пройшов короткий час, щоб це відбулося.

На питання, що мається на увазі під зачисткою спікер сказав, що "це те, що відбувається в місті, з якого вийшли всі сили".

В тому числі й те, що ви сказали (робота з ДРГ, розмінування тощо - ред.).

Як додав військовий, у операційній зоні ОСУВ "Таврія" ситуація контрольована.

Противник зализує рани. Намагається проводити певні наступальні дії на дещо інших напрямках крім Авдіївського, де кількість атак противника зменшилася. Так само дещо зменшилася активність ворожої артилерії й ворожої авіації.

Раніше BAGNET повідомляв, що росіяни розстріляли шістьох полонених українських воїнів на позиції Музей (на Зеніті) в Авдіївці.

Підготував: Сергій Дага